Reijo Lehmus 4. DAN

Lopen Taekwondoseurassa on alustapitäen opettanut Mestari Hwangin 9 Dan. Ohella hyvinkääläinen Reijo Lehmus 4 Dan. Reijo Lehmus syntynyt 20.10.1941 aloitti yleisurheilun 10 vuotiaana. Hänen kiinnostuksensa kohdistui keihäänheittoon, kuulantyöntöön ja 1000 m juoksuun, sekä kesäisin suunnistukseen ja ammuntaan.

Reijon kiinnostus kamppailulajeja kohtaan heräsi 16-vuotiaana, kun naapurissa asunut nyrkkeilyn raskaan sarjan Suomenmestari sai hänet innostumaan nyrkkeilystä. Kovan harjoittelun jälkeen Reijo aloitti kilpailun nyrkkeilyn piirinmestaruustasolla. Nyrkkeilyharrastus jatkui aina armeija aikoihin saakka, kunnes hän alkoi pohtia nyrkkeilyssä tapahtuvien loukkaantumisien ja mahdollisten pysyvien vaurioiden haittoja muuhun elämään. Varusmiesp­alvelukseen Reijo olisi halunnut lennostoon mutta päätyikin Utin jääkärirykmenttiin laskuvarjojääkäriksi.

Muutamaa vuotta myöhemmin Reijo aloitti Judon ja toimi silloisen hyvinkääläisen Judoseuran aktiiviharrastajana, kilpajudokana ja myöhemmin opettajana. Judon jälkeen hänen kiinnostuksensa kohdistui Karateen, jota hän harrasti Hyvinkään Bushido-seurassa. Opiskeltuaan insinööriksi Reijo siirtyi kansainväliseen liike-elämään, joka mahdollisti harrastamisen ulkomaisten mestareiden parissa. Useiden työkomennustensa aikana Japanissa hän pääsi opiskelemaan Kendoa parhaiden opettajien johdolla.

Kendon lisäksi hänellä oli myös harvinainen tilaisuus opiskella Ninjutsua Kioton vanhassa ninjakoulussa, jossa perehtyi lajin saloihin ja tekniikoihin sen alkuperäisellä kotiseudulla.

Vuonna 1986 Hyvinkäällä aloitti toimintansa Hyvinkään Taekwondo Hwang, ja seuran ensimmäisiksi Korealaisen kamppailu- ja itsepuolustuslajin harrastajiksi ilmoittautui 1986 Reijo Lehmus 9-vuotiaan tyttärensä kanssa. Reijo Lehmus toimi seuran puheenjohtajana vuoteen 1992 asti, jolloin hän muutti Saksaan. Ennen Saksaan muuttoa hän opiskeli Seoulissa Etelä-Koreassa Mestari Myungin johdolla Hoi Jeon Moo Soolia ja saavutti mustan vyön. Hoi Jeon Moo Sool on korealainen itsepuolustuslaji, jonka on kehittänyt Hapkidomestari Myung Jae Ok (10.Dan).

Saksassa Elxlebenissä asuessaan Reijo perusti Taekwondo-itsepuolustuskoulun yhteistyössä paikallisen Judokoulun kanssa. Taekwondo Moodo Loppi ry aloitti toimintansa vuonna1996, jossa Reijo Lehmus on toiminut alusta lähtien toisena pääopettajana. Oltuaan aktiivisessa liike-elämässä kymmeniä vuosia, joista viimeiset 20 vuotta kansainvälisten yhtiöiden toimitusjohtajana, on hän silti ehtinyt opettaa Taekwondoa Mäntsälässä, Tikkurilassa, Nurmijärvellä, Loviisassa, Lahdessa ja Järvenpäässä.

Reijon into taistelulajeihin on edelleen säilynyt aktiivisena ja Reijon mukaan suurimman ilon saakin, kun näkee oppilaansa kehityksen fyysisesti ja psyykkisesti paremmaksi ihmiseksi. Reijo toimii Taekwondon opettamisen lisäksi edelleen myös liike-elämän konsulttina ja tiffany-lasitaitelijana, josta on tullut hänelle erityisen mieluisa harrastus.


Copyright Taekwondo Loppi 2010
Sponsored by Nethit Oy